TGK is crossing borders! Dit keer in Gent.

Onlangs hebben wij voor Express Medical een inspirerende sessie gehost met onze workshop “de kracht van het kennen”. Deze interactieve workshop ging dieper in op het concept van het ‘kennen’. Wanneer ken je iemand? Hoe bevordert deze kennis de interactie met patiënten/bewoners en hoe kan deze kennis worden gebruikt voor persoonsgerichte zorg? Zelfs in korte contactmomenten is het kennen van de patiënt of bewoner en het opbouwen van een betekenisvolle relatie van onschatbare waarde. Zo voelt niet alleen de patiënt of bewoner maar ook de zorgverlener zich gezien en gehoord.

De deelnemers werden op een ervaringsgerichte en speelse manier meegenomen in dit thema. De deelnemers gingen per duo op zoek naar gemeenschappelijke elementen en verbindingen.

Hoe voelt die verbinding met de ander? Al snel werd duidelijk dat men meer gemeenschappelijk had en meer verbonden was met de ander dan men initieel had gedacht.

En hoe kan je een gesprek van vluchtig naar zinvol opkrikken, zelfs als tijd je grootste vijand is?

We gingen samen op zoek naar oplossingen door openhartig te praten over de obstakels en valkuilen die we tegenkwamen, en brainstormden over manieren om deze te overwinnen en vooruitgang te boeken.

Aan het einde van de bijeenkomst vroegen we de deelnemers om hun inzichten op post-its te pennen. En wat bleek? De basis van zorgzame liefde schuilt in jezelf.

En alsof het lot ermee speelde, sloten we de avond af met een spontaan uitstapje naar Gent. Whoopwhoop!