Logo The Generation Keeper

Van intakeprocedure naar
intekenprocedure

Speciale aandacht verdient de Doodle Me Tool, de methode voor persoonlijk contact tussen cliënt en zorgverlener. Hiermee blijft liefdevolle zorg geen nobel ideaal, maar wordt het heel normaal. Want dat is precies het doel van onze onderneming. The Generation Keeper gelooft dat elke zorghandeling moet voortkomen uit het kennen van de cliënt. Die kennis vergaren wij niet protocollair, maar in een gesprek van hart tot hart. In principe eenvoudig, in praktijk lastig. Waarom? 

De traditionele intakeprocedure legt de focus op de zorgvraag; hoe staat de cliënt er fysiek voor en welke zorggerelateerde stappen moeten er genomen worden voor het welzijn? Over de wensen, behoeftes en karakter wordt weinig onthuld. Dit staat een betekenisvolle relatie tussen zorgverlener en cliënt in de weg.

De doodle-me-tool (onze intekenprocedure), kan hier iets in (be)tekenen. In één oogopslag zien we voortaan wie een cliënt is en waar degene zijn verlangens, behoeftes en wensen liggen op dit moment, los van de zakelijke zorgvragen.

De Doodle-me tool

Met de DMT visualiseren zorgverleners de persoonlijke informatie die ze inwinnen in het oprechte contact met de cliënt. Kort gezegd: tijdens het gesprek "doedelen" ze de cliënt. Die behoudt overigens altijd de eindregie over wat het Doodle Bord laat zien! Ons ideale gesprek verloopt zonder aannames of standaard vragenlijsten, die alle spontaniteit en openhartigheid dwarsbomen. Willen we iemand leren kennen, dan zijn we benieuwd naar iemands levensverhaal en naar wat diegene gelukkig maakt. Dankzij de DMT kan dit narratief worden gebruikt voor meer werkplezier bij de zorgverlener en, het allerbelangrijkste, meer leefplezier bij de verzorgde. Zo leidt de Doodle Me Tool tot een betekenisvolle relatie en liefdevolle zorg. En dat is precies onze bedoedeling!

Een Doodle-me tool met client

The Generation Keeper houdt deze kennis vol betekenis niet voor zichzelf. Ook jij, met een hart voor de zorg kan deze tool aangeleerd krijgen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.